lyst, grænser og kærlighed

Stærk kærlighed i parforholdet = stærkt nej

Vågner du virkelig træt om morgenen? 

For jeg det gør jeg. Og det kan man faktisk tænke to ting om.

Åh jeg må gøre noget forkert, siden jeg ikke springer ud af døren og har lyst til bare at komme i gang? Og måske jeg burde gå tidligere i seng, sove mere, ta en detox eller finde et job der får min energi helt i top.

Og imens alt det er fint, så kan det også helt simpelt være...

at du blot er et b-menneske? 

Jeg er helt klart et b-menneske. Og det er faktisk en af grundene til at jeg fx først vågner klokken 8.30 og går igang med mit arbejde klokken 10. Jeg nyder at kunne sove længe. Det er luksus for mig. Og det er det helt rigtige flow for min krop.

Og måske er jeg i virkeligheden B-menneske fordi ELSKER mine aftener
Jeg ELSKER  at være vågen om aftenen og ud på natten. Min nat fungere som mange andres morgener.

Det er dér jeg reflektere. Sætter mig og skriver dagbog. Føler mig i skøn kontakt med mig selv. Skriver på ting til jer. Ser en film eller læser en bog. Blot tid til mig.

Det er ægte selvkærlighed til mig og min sjæl <3

 

Men faktisk havde jeg i en periode svært ved at tage mig tid til disse aftener.

For burde man ikke i det perfekte forhold gå i seng sammen og ligge i ske hele natten? 
Jeg gjorde den fejl at jeg valgte fælles aftener hver aften.
Fordi min eks-kæreste også syntes det var virkelig dejligt. Fordi jeg jo også nød det. Men måske mest fordi jeg ikke ville såre ham med at jeg ”hellere” ville mig selv og fordi jeg var bange for hvad det betød hvis jeg ville prioritere mig frem for os.

Og langsomt kom jeg til at mangle min alenetid.
Min tid bare til mig. imens alle sov. Hvor jeg kun gjorde det jeg havde lyst til.
Jeg blev irriteret. Jeg følte folk tog min tid. Jeg følte mig stresset.

Og pludselig blev det tydeligt hvor meget mine ”line  aftener” de betød for mig. Hvor meget det betød for mig at sætte tid af til det som var vigtigt for MIG. Der var en introvert del af mig der skulle honoreres.

Måske du kender det? 

Jeg vidste jeg måtte ændre det, men samtidig var jeg så bange for at såre min kæreste hvis jeg ”valgte ham fra om aftenen”.
Og tanker som “Hvad siger det om vores forhold hvis jeg ikke vil sove med ham?” gik igennem mit hoved. 

Jeg stod i et dilemma som var præget af at jeg både ville tage hensyn til mit eget behov, samtidig også syntes det var hyggeligt at sove med min kæreste og måske mest også ville tage hensyn til min kærestes behov. 

Og netop det at mærke forskel på hvad der er rigtig for os selv, og hvad der er rigtigt for dem omkring os kan være svært. 


Nogle gange er det godt at sætte os selv til side for andre. Men ofte ser jeg vi gør det lidt for meget, og jer ser den utilfredshed det skaber, og den distance der opstår når vi igen og igen går på kompromis med os selv for at gøre vores partner glad.

Så lad os se på det med at vælge sig selv og sige nej til andre
- Man kunne kalde det egoisme eller selvkærlige handlinger.
De fleste synes egoisme er dårligt og vi mangler faktisk et positivt ord, for når vi på en kærlig måde vælger det som er rigtigt for os.

Når vi er selvkærlige og giver plads til de ting som er vigtige, er det at vores krop belønner os. 

  • Vi kommer bedre i kontakt med vores lyst
  • Vi får mere energi, fordi vi vælger ting der giver energi i stedet for at dræne
  • Vi føler en tryghed og selvtillid fordi vi mærker vi kan mærke til os fra
  • Vi smitter andre med en god energi – fordi vi faktisk har overskud
  • Vi mærker mere intimitet og kontakt til vores kæreste, fordi vi lader ham se hvem vi er, og giver jer begge plads til at mødes og dele hvem i er og hvad i ønsker.
 3

Når vi siger at det er egoistisk at hjælpe sig selv, vil jeg derfor gerne udfordre det, til at sige:
 

"Det kan faktisk være det mest kærlige (for alle) at vælge sig selv, sige nej og sige sin sandhed højt"
 

Men.
Betyder det at alle vil være enige i vores nej og sande ord?
Nej.
Det betyder ikke at være at verden rundt om os hepper på os og synes det er for fedt vi vælger til og fra. Nej nogle gange såre det, og er svært.

At blive valgt fra føles for de fleste af os ubehageligt, pinligt eller som et tegn på at man ikke elsker hinanden. At noget er galt.

Men et nej tak kan i virkeligheden være det største tegn på at i er på vej den rigtige nej.
For når I tør dele jeres nej med hinanden, så kan i vokse. Så er i ærlige sammen og med den åbne ærlighed kommer også den dybe intimitet, passion og kærlighedsfølelse.

Og det er også det I kan få det I i virkeligheden mærker er det rigtige. 

Som jeg skrev ovenfor, har min alenetid stor betydning når jeg bor sammen med min kæreste. Derfor har Gustav og jeg haft mange samtaler om hvad der betyder noget - og hvad det betyder når vi vælger hinanden fra.


Min kæreste og jeg gør idag det, at vi holder ”kærlig Line tid og kærlig Gustav tid”. Det er tid til os selv, og vi ved begge at når vi giver hinanden plads og nyder at vi hver især prioritere vores lyst, så bliver intimiteten når vi mødes SÅ meget bedre.

For når vi giver plads til os selv og at sige nej, bliver det et FULDT JA når vi siger ja til hinanden.

Og gælder det også sex, tænker du måske?
Og ja det gør det. Vi siger også begge nej tak til sex. Ligesom vi også siger ja tak til sex når det føles rigtigt. Det var en svær en at navigere i, fordi det nemt bliver så personligt. Men vi er nu et sted hvor vi faktisk ret let kan navigere i nej´et og mærke den intimitet og lethed det skaber i parforholdet at kunne det <3


Og en af mine kæpheste bliver mere og mere at et stærkt nej skaber stærk kærlighed. For jeg mærker det imellem os, og jeg ser det i de par jeg rådgiver.

lyst, grænser og kærlighed

Så skønne
Hvis du godt kunne tænke dig at navigere let i dit nej og mærke den intimitet det kan skabe. så har jeg en invitation til dig.

For jeg ved det er svært, og jeg ser igen og igen at det skaber knuder i parforholdet (Og vores liv generelt) når frygten for de negative konsekvenser af at sige nej, præger og styre vores liv.
Men jeg ved også der kun er én der kan bryde den onde cirkel, og det er dig.

Jeg vil gerne gøre dig i stand til at møde den frygt så du kan få et kærlighedsliv der oser af intimitet og et liv der bobler med frihed og følelsen af at være det helt rigtige sted. og jeg tror det starter ved at kunne føle sig tryg ved at sige nej tak.

 

Jeg har et forløb for kvinder omkring stærke grænser og at stå stærkt i sig selv, som kan være det helt rigtige for dig der vil sige nej. 

Vil du høre mere om det, så send mig en besked nedenfor, og så sender jeg dig mere om forløbet:) 

 

sig nej kl. 12.45.23

Hvilke tanker starter dette blogindlæg hos dig?