Indtag en rolle du elsker i dit kærlighedsliv

Indtag en rolle du elsker i dit kærlighedsliv

 

Hvilken rolle indtager du lige nu i dit parforhold?

Er du den stille type der holder dig i baggrunden? Den modige der bevæger sig på kanten af livet så tit du kan. Eller den lyttende, bevægende?

Noget i dig har en fast form. En fast personlighed. Noget der føles trygt. Velkendt.

Du ved hvem du er, hvad din rolle er, hvad folk elsker dig for.

Det er dejligt.

 

Og så er der alle de roller du ikke er.

Alt det som måske lurer i kulissen.

Alt det som du måske faktisk også har lyst til at være. Det som du ikke ved hvordan ser ud. Det du ikke har prøvet. Det som du ser andre er eller har. En særlig sødme. Et blink i øjet. En ”vovethed”. Måske noget tredje.

Mennesker omkring dig tager andre roller end dig. Nogle udfordre måske din rolle og du mærker ubehag for hvem bliver du så – hvilken ny rolle får du.

Måske du reagere ved at forsvare din rolle.

Måske mærker du en ny mindre attraktiv rolle snige sig ind over dig og pludselig tænker du. Hov hvordan blev jeg den her person?

I enkelte tilfælde lander du måske også i en situation hvor din nye rolle faktisk føles mere attraktiv. Måske du er den populære, måske du er hende der får lederskabet, måske du netop for en gang skyld ikke er hende der tager lederskabet. Og du nyder det.

Vores roller kan hvirvle omkring os. De kan skifte fra øjeblik til øjeblik ligesom de også kan låse os fast og gøre vi føler os fastlåste.

Både i parforholdet og i vores liv generelt.

For tiden er jeg optaget af hvad vi selv kan gøre for at vi har de mest attraktive roller og hvordan rollerne påvirker vores liv.

 

Vi har nemlig også forventninger til vores roller. Hvem vi synes vi ”BØR” være.

Og generelt er det altid farligt når ”bør” kommer på banen - for det er ofte en forventning og et krav om at skulle være på en bestemt måde for at få kærlighed.

Forskning viser at alle mennesker søger anerkendelse. At vi er flok dyr og vores hjerne ønsker vi skal have tryghed. Derfor prøver vi også at finde en rolle der bidrager og som gruppen kan lide. Eller vores kæreste kan lide.

snow-white-1478801_1920

Vi finder faktisk ofte sammen i roller der passer sammen.

Hende der redder andre finder en hun kan passe på. Manden der havde en alkoholiker mor finder en kone med samme tendenser. Det får os til at føle os trygge fordi det er velkendt.

Men de to ovenstående eksempler er ikke nødvendigvis de sundeste roller. Det kan også være mindre ”alvorlige roller” hvor du måske altid er den der tager initiativ eller aldrig tager initiativ.

Jeg tror vi har personligheder og evner hver især og dem skal vi naturligvis værne om, men jeg er også stor fortaler for at de fleste af os kun har udnyttet en brøkdel af vores potentale.

Vi har så meget mere at byde ind med. Så mange sider som vi vil føle os så meget mere i live af, hvis vi tør leve dem ud - Både i sengen, parforholdet og i livet.

IMG_6127

Hvornår har du fx udlevet din indre prinsesse energi?

I går var jeg til et velgørenhedsshopping event hvor jeg mærkede den dejligste prinsesse energi eller rolle om man vil.

Jeg prøvede de smukkeste prinsesse kjoler og de fik total sat gang i mit indre legebarn, og den del af mig der elsker smukke ting, at være legende, naiv og sådan magisk i verden. Og da jeg kom hjem nød jeg at være prinsessen i gustav og mit liv - at blive værdsat og dejlig forgudet for min prinsesseside.

Måske du tænker hmm sådan kunne jeg aldrig have lyst til at have det. Og det er okay, for det som er vigtigt er hvad der får din indre glød igang.

Måske du drømmer om at:

 • Være hende den sexede kvinde med vild selvtillid?
 • Eller hende den total afslappede i joking tøj der er ligeglad med hvad alle andre er?
 • Eller hende der bliver forført af de lækreste mænd?
 • Eller hende der er i kontakt med sin indre månegudinde

Noget der måske er helt modsat hvad du er.

Skærmbillede 2017-06-25 kl. 15.08.03

Og hvis du tænker - jamen Line jeg er jo slet ikke sådan. Så lad mig fortælle dig lidt om en af mine Roller, jeg besluttede at forandre.

Jeg ved ikke om du kender mit Rode gen? Jeg plejede at være et rodehoved, og have en del identitet i det.

Men min egen mentor sagde engang noget klogt til mig da jeg fortalte hende jeg altid havde været et rode hoved og jeg ikke vidste om jeg kunne forandre det – det er jo en del af mig.

Hun sagde:

”You got permission to change”

Og det var faktisk et aha øjeblik for mig, for jeg havde holdt så godt fast i rollen – og måske i dette tilfælde også undskyldningen af at være familiens rodehoved – og pludselig opdagede jeg at det ikke behøvede at være min identitet. Jeg kunne OGSÅ være et ordensmenneske der selvkærligt nyder at skabe det smukkeste hjem<3 .

Vores gamle rolle kan blive en undskyldning

Så pas på.

For en rolle kan blive en (kærkommen) undskyldning, der holder os fast i et mønster der ikke server os. Den giver os en tryghed at holde fast i men i det lange løb spænder den ben for os.

Hvordan kan nye roller så berige dit parforhold?

Jo på mange måder.

Ester Perel der er en af verdens ledende forskere i kærlighed og parforhold og hvad der skaber de bedste parforhold, har nemlig også lidt guf til os omkring de roller vi indtager.

En af hendes specialer er hvordan man får lyst og begær til at blomstre - interessant ikke?

f0420115a72f8b4ce1f54bdf96dd3dc700fee0aa_2880x1620

Hun har også lavet et ret spændende studie af hvad der gør at mennesker er utro.

Og ulig hvad man tror er størstedelen ikke utro fordi de ikke kan lide den de er sammen med.

Nej de er utro fordi de ikke kan lide den de selv er blevet sammen med den de er sammen med.

Overraskende? ja.

Og så alligevel ikke.

For i parforholdet har vi også roller. Og nogle gange ender vi i roller vi ikke selv tænder på. ikke selv ønsker at have.

Det kan være svært at udvikle sig. Prøve nye roller af sammen. Mærke hvad der føles rigtigt og følge det. For det vil bryde med den man måske var da man mødte hinanden – og vil den anden så kunne lide en hvis man forandre sig?

Ubevidst beslutter mange af os ikke at udvikle os for så risikere vi ikke noget.

Men jo mere vi prøver at holde fast i vores rolle jo mere kommer vi også til at føle os låste og ender i utroskab, dårlige forhold eller med at drømme om:

- dengang man bare kunne være sig selv.

- alt det man ville være hvis man var single.

- at flirte, at drage ud i verden hvor ingen kender en.

- Eller måske man slet ikke tænker det – ”man er jo glad hvor man er”, men man kan mærke jealousi og misundelse overfor mennesker omkring sig. Irritationen på kvinden der skejer ud. Over hende der følger sit hjerte. Over hende der lader folk hjælpe sig.

Alt det er ofte tegn på, at der er nye sider af en selv man skal gå på opdagelse i

Og det er faktisk det Ester perel siger mange gør i utroskabet. Det kommer til at fungere som en boble hvor man kan give den mere gas eller være anderledes en ens hverdags persona.

Så hvad med her i sommeren at give dig og din partner lov at prøve nye sider af før det får dårlige konsekvenser?

At lade nye facetter få plads.

Give sig selv lov at gå på opdagelse i nye sider af sig selv.

Det kan være roller i hverdagen men det kan også være roller i sengen.

 

Hvilken rolle i sengen kunne være spændende for dig?

Ja der findes faktisk mange roller.

Der er den modtagende og den givende. Den dominerende og den submisive. Den legende og den alvorlige. Den dovne og den engagerede. Den hårde og den bløde….

Eller du kan tage ærketyper og mere rolle lignende personaer. Kunne det være sjovt at være en:

 • En nysgerig teenager
 • En "slutty" kvinde
 • En ægte diva
 • En lækker politimand
 • En gudinde
 • En heks
 • En domina
 • En vild kvinde…

Kunne det være sjovt at være:

Genert, frembrusende, højlydt, stille, dirigerende, receptive, afslappet, anspændt,

… find selv på flere for kun din fantasi sætter grænserne.

Der hvor der ofte virkelig er guld at hente (læs=både liderlighed og ægte healing). Er ved at give dig lov at være lige det modsatte af hvad du plejer.

Eller prøve at give dig selv lov at være 10% af det som kan irritere dig ved andre.

Fx har en del kvinder kunne blive irriteret på min legende energi. Men ofte så skyldes det at deres indre legebarn OGSÅ gerne vil ud og lege. Og når det får lov til det opstår magi og de blomstre.

Og du behøver ikke at nøjes med kun at prøve en energi af. Niks du må få lov at prøve hele paletten!

Ja du kan endda give dig selv lov at skifte lidt imellem hvad du er fra gang til gang i sengen.

Brug eventuelt tøj og rekvisitter til at få dig i kontakt med nye sider

I kan dresse op til lidt forskellige rolle spil eller leg.

 

dumbo Lidt ligesom dumpo har en fjer kan en rekvisit eller et stykke tøj hjælpe en til at turde gå ind i en rolle eller påtage sig en ny egenskab. Dumpo tror ikke han kan flyve men så snart han har fjeren kan han. Til slut har han ikke fjeren men finder ud af det blot var tankens kræft og han faktisk kan flyve uden. Sådan er det også med vores sexliv og med de roller og egenskaber vi gerne vil omfavne i vores liv. Nogle gange har vi brug for lidt støtte indtil vi selv mærke det 100%

Det kan være sjovt at bruge tøj da det kan hjælpe en til først at lege rollen lidt indtil man mærker den mere autentisk. Jo mere man giver sig selv lov at give slip til legen jo mere vil man finde den mere autentiske side af sig selv der er sådan. Når man kan mærke energien naturligt i sig behøver man ikke bruge tøjet til at understøtte sig.

I går var min hjælp den smukkeste prinsesse kjole i morgen er det måske noget andet. Vi må gerne lege med rollerne og finde dem vi har det allerbedst i<3

Måske en sommerferie aktivitet?

God fornøjelse…

Gem

Gem

Gem

Gem

Hvilke tanker starter dette blogindlæg hos dig?