Hjerte sorger og det at miste

Kære alle

Dette bliver en lidt mere personlig blog om det at miste, da jeg selv netop har mistet en kvinde i mit liv jeg virkelig elskede.

Min December har stået i min farmors tegn. Det har været en top hård tid, for det er svært at sige farvel til et menneske man elsker dybt.

Det ved jer som har mistet og det ved jer som har oplevet hjertesorger. For sorg føles på den måde ens.

Kærlighed giver os de største og smukkeste følelser. Og kærlighed skaber de dybeste og mest sårbare følelser i os.

Min farmor drog afsted til et nyt liv i himlen lige før nytår. Det var virkelig svært at sige farvel i dagene op til, men også virkelig smukt

På dagen hvor hun drog afsted skrev jeg en blog om at ære kærlighed til sig selv og til den man elsker når man er i en sorg proces


Hun var en kvinde som lyste og virkelig så det gode og smukke i mennesker.

Hun havde et helt særlig "rose gen" og Hun havde en lyst til at opleve verden og fejre livet, sig selv og mennesker omkring hende

Hun var god til at tage glæder på forskud - igen noget vi kan lære af. Måske I huske min post i sommer om vores pre 90 års fest:)?

Det har været en dejlig tid og samtidig også den sværeste i hele 2016.

Jeg ville lyve hvis jeg ikke sagde det har været benhårdt. At se en man elsker langsomt blive mere og mere svag, langsomt blive mindre og mindre her og vide at lige om lidt er det slut. Det gør ondt. Rigtig ondt på den der ”jeg kan ikke holde det ud” agtige måde.

Du ved godt hvad jeg taler om, for vi har alle oplevet det. Jeg ved når jeg coaher jer hvordan I har det netop sådan. I frygter at miste jeres mænd. I sørger over den kærlighed der var. I mærker jeres hjertes smerte.

 

Sådan har jeg også haft det, mit hjerte har smertet.

Og det fik mig til at tænke på min egne tanker omkring vores hjerte. Det kan virkelig føles som om det bliver knust. Min egen farmor sagde det selv da jeg spurgte hende om vi ikke skulle få en hund til hende.

Hun svarede: ”Nej Line”
Mig: ”Hvorfor ikke Anna, du elsker jo dyr?”H
Anna: ”Jamen det gør så ondt når man mister dem og det tror jeg ikke jeg vil kunne bære”

Og hun har helt ret det gør hjerteskærende ondt når vi mister dem vi elsker.

Når vi skal sige farvel og for mange kan den oplevelse få dem til at lukke deres hjerter og undgå de oplevelser igen. Og det er også okay for en tid, for lige efter tabet vil der være sorg, og måske meget af den og den skal have plads<3

Men vores hjerte bliver ikke knust. Vores hjerte er stærkt. Men det har blot brug for at blive mærket og at vi udtrykker det som det føler.

 

Når vi giver den plads til at udtrykke sorgen så kan sorgen også langsomt give slip.

For nogle af os hjælper det at dyrke den, sorgen. Finde sange eller film der minder os om dem vi elsker og finde trøst eller en mulighed for at græde endnu mere. Det har hjulpet mig, og over de næste dage vil jeg nok dele lidt af dem med jer <3

Men pludselig kommer grinet også ind. Måske det overrasker os, men pludseligt er der noget der er sjovt. Vi mærker andre ting og har det sjovt for en tid. Vi tænker måske på den vi elsker og bliver kun glade og taknemlige eller måske vi glemmer dem helt for et øjeblik fordi vi faktisk blot laver dejlige andre ting. Og det er bare helt som det skal være <3

Det ønsker de mennesker der rejser videre også. De ønsker vi skal være glade og lykkelige.

Jeg ved at min farmor ønsker det for mig, ligesom jeg ved hun ønsker det samme for dig

Så når vi sørger er det også vigtigt både at give plads til glæden og til sorgen.

De kan godt begge to få lov at være her, og vi skal blot have lov at forkæle os selv med begge dele.

Det er hvad jeg siger til mig selv i denne tid<3
Kærlig hilsen
Line

Hvilke tanker starter dette blogindlæg hos dig?