Hvordan kan vi slukke for miss perfect og lade kærligheden blomstre

For at have det bedste kærlighed og sexliv, skal vi nogle gange give slip på gamle overbevisninger og tanker, som simpelthen ikke har ret. For når de smides ud, smider vi også en hel del drama og smerte væk og giver plads til den lyst, energi og mulighed der er lige foran os.

Vores tanker kan være vores værste fjende. I sær i forhold til sex og kærlighed, som for mange af os er følsomme emner der betyder utrolig meget for os.

Vores indre tanker er nemlig ikke altid sande. Ja faktisk er rigtig mange af de kritiske tanker kun i vores hoved og har intet med virkeligheden at gøre. Men alligevel får de lov at ødelægge en hel del.

Hvis vi fx tror på tanken at han ikke må se vores appelsinhud, så er vi i vores tanker imens vi har sex, vi prøver at tilfredsstille ham og vores tanker, og vi vil aldrig kunne give helt slip og nyde alt det den lækre dejlige mand vi er sammen med rent faktisk er ved at give os.

En anden tanke kan være. Han vi kun kunne lide mig hvis jeg hele tiden er glad, smart og ovenpå. Men det vil betyde vi ikke kan være os selv, og når vi ikke rummer hele os selv vil vi heller ikke føle os elsket helt.

Tro ikke dine tanker, tro ikke miss perfect når hun siger::

• Han kan helt sikkert ikke lide mig fordi…
• Åh nej han skal ikke se mig nøgen
• Nej ikke den stilling, så kan man se min appelsinhud
• Han er nok ikke interesseret når han ikke har smset endnu
• Jeg skal holde de tåre tilbage, der er jo ingen der kan li en grædemarie
• Ej nu ødelægger jeg IGEN det hele ved at være sådan
• Flot nu viser jeg ham lige min dårligste side
• Øv var det lidt mærkeligt det jeg sagde, mon han lagde mærke til det
• Han er kedelig, mærkelig, for meget etc. Du vil føle dig kvalt sammen med ham

Jeg leger nogle gange den leg med mig selv at jeg skriver ned hvad stemmen siger og så ser jeg – er det egentlig sandt? Og nogle gange høre jeg veninder, en coach eller den mand jeg er sammen med. Er det sandt at du ikke vil kunne lide mig hvis… eller er jeg for meget når…

Det jeg finder ud af er at de mennesker der omkring mig ofte slet ikke har set den negative del som mit indre fokusere på, og så er det da virkelig fjollet jeg bruger tid på det ikke?

De tanker der holder mig tilbage kommer ofte fra den del af mig, som mener jeg skal være perfekt på alle mulige umulige måder. En kvinde, som sidder og dømmer mig og folkene omkring mig, og prøver at holde mig tilbage fra det gode i livet. I nogle kredse kaldes det egoet, overjeg’et eller lignende.

For mig hedder hun Miss perfect and controling, og det er det navn jeg vil bruge når jeg taler om “hende” her på bloggen. Hun kunne også have Heddet “miss politisk korrekt”, “Miss boring”, “Miss negativ”, “Miss selvkritik” eller noget helt tredje. Måske du også har en del af dig selv som du kan se holder dig tilbage eller som er englen eller djævlen på din skulder ligesom man ser det i tegnefilmene?

Jeg tror aldrig stemmen helt forsvinder, men vi kan øve os i at give slip på den mere og mere. 3 af de strategier jeg bruger er:

1)
Nogle gange giver jeg en fjollet stemme til den indre miss perfect for så har jeg nemmere ved ikke at tage hende seriøst.

“du er alt for meget” sagt med andersand accent er noget nemmere at få ud af hovedet.

2) Nogle gange giver jeg mig selv lov til virkelig at mærke den dårlige tanke og græde igennem over den. Det kan også føles dejligt befriende.

3) Et andet trick jeg bruger er at give mig selv kærlig opbakning. Jeg tænker: “Hvordan ville tanken vær med en person jeg virkelig elsker”. Ville jeg tale til en bedste veninde, mit barn eller kæreste som jeg taler til mig selv? Nej det ville jeg aldrig, og så prøver jeg at se hvad jeg i stedet kan tænke/sige til mig selv. Forstille mig jeg var et lille barn, hvad ville jg så sige i stedet og hvordan ville jeg holde mig selv så. Resultatet er ofte langt mere kærligt. Det kan være jeg nusse min krop putter mig under en dyne eller skriver søde ord ned i et brev til mig selv. Det føles dejligt og jeg kan blive tryg igen.

Hvordan oplever du miss perfect og hvordan hjælper du dig selv med at slukke for de kristiske tanker?
Del gerne, så vi sammen kan blive klogere <3

Hvilke tanker starter dette blogindlæg hos dig?